Toiminta tekemisen muodossa

Aika vain vierii eteenpäin. Välillä tuntuu että on oikein jumittunut paikoilleen. Oman toipumisen suhteen en kykene tekemään asiota. Selityksiä löytyy joka lähtöön. Sain postia ja pienen lapun jossas luki “toiminta=taikasana”. Ei auta vain märehtiä ja murehtia mitä sitä tekisi. Asiat ei etene jos niiden eteen ei toimi. Toiminta on tosiaan taikasana. Sillä etenee ja ei voi säälipisteitä hakea etteikö joku asia mennyt niin kuin halusi tai ei edes yrittänyt.
Tähän on “rukous” jota käytän itse useasti “suo minulle tyyneyttä hyväksyä asiat joita en voi muuttaa, rohkeutta muuttaa mitkä voin ja viisautta erottaa nämä toisistaan”


En ole se maailman napa jonka mukaan elämäni pyörisi. minä pyörin elämän mukana. Itsekeskeisyys sai merkityksen raitistumisen myötä. Luulin olevani jotain muuta kuin itsekeskeinen mutta elämäni ei ollut muuta kuin itsekeskeistä. Asioilla on tapana järjestyä omalla painollaan. ei ehkä minun haluamallani tavalla mutta siihenkin voin muuttaa asennettani. Tässä vierii vain kesälomani ja suunnitelmani oman toipumiseni suhteen on unohtunut. Oli tarkoitus alkaa työstämään itseäni. Kirjoittaminen on minulle mieluisin tapa. Hävettää puhua jollekkin toiselle. Tätä puhumisen taitoa olen saanut harjoitella ja harjoittelen vieläkin. Puhuminen auttaa, en olisi uskonut. Ennakkoluulo johon olen monesti kompastunut. Puhuminen keventää taakkaani ja asiat kun saa jakaa ne ei tunnukkaan enää niin suurilta. Voikin huomata että kivi joka oli kengässä olikin vain hiekan murusen kokoinen.

Tässä saan istua 857 päivää selvinpäin. Selvinpäin olo on auttanut minua selviämään monesta arjen ongelmasta, niin isoista kuin pienistä. Jotain hienoa olen tällä ajalla oivaltanut ” minun ei tarvitse selvitä yksin” ja “apua saa kunhan sitä pyytää ja on halukas ottamaan sitä vastaan”
Kuinka monet avun pyytöni ovat olleet onnettomia kun en ole halunnut kuitenkaan saada asioilleni parannusta. Vanhat ja tutut tavat ovat vieneet voiton. Ne olivat turvallisia, en tiennyt silloin paremmasta tavasta selvitä. En tarvitse itsetuhoista käytöstä ja impulsiivisuuteni on vähentynyt asioita käsittelemällä.


Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: